Trei cetăţeni români au fost aleşi consilieri locali în Marea Britanie, în urma alegerilor din 6 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În
aceste alegeri au avut dreptul de a alege şi a fi aleşi cetăţenii Uniunii
Europene rezidenţi în Regatul Unit. FOTO Shutterstock
În aceste alegeri au avut dreptul de a alege şi a fi aleşi cetăţenii Uniunii Europene rezidenţi în Regatul Unit. FOTO Shutterstock

Trei cetăţeni români au fost aleşi consilieri locali în urma alegerilor din Marea Britanie, care au avut loc în data de 6 mai. Doi români au candidat din partea Partidului Laburist, iar al treilea a fost din partea Partidului Liberal Democrat, conform RFI.

Alexandra Bulat a fost aleasă consilier în Cambridgeshire din partea Partidului Laburist, în circumscripţia Abbey din oraşul Cambridge. Ea s-a situat pe primul loc cu 41% înaintea candidatului Partidului Verzilor,  conform stirileprotv.ro.

Un alt candidat al Partidului Laburist ales este Nicu Ion, care a câştigat 66% din voturi în circumscripţia Elswick a consiliului municipal Newcastle, cel mai mare oraş din nord-estul Angliei cu peste 300.000 de locuitori. Aici Partidul Laburist are o majoritate confortabilă, cu 52 de consilieri din 78.

Angela Perescu-Boatwright a fost aleasă consilier local la Exmouth în comitatul Devon din sud-vestul Angliei, unde a candidat din partea Partidului Liberal Democrat, obţinând 1035 de voturi faţă de cele 645 ale candidatului Partidului Conservator.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite