Tinerii spanioli vor beneficia de  abonamente culturale în valoare de 400 euro şi de reduceri la chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Prim Ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a anunţat recent că, începând de anul viitor, tuturor adolescenţii care împlinesc 18 ani li se va oferi un abonament cultural de 400 euro, bani pe care tinerii au libertatea de a-i cheltui pe orice, de la cărţi, concerte şi bilete la cinema, informează thelocal.es.

În 2022, adolescenţii din Spania care împlinesc 18 ani vor primi un abonament cultural în valoare de 400 euro, ca parte a unui nou sistem naţional de 200 milioane euro.

Aproximativ 500.000 de adolescenţi sunt eligibili pentru permisul de anul viitor, care este lansat de Ministerul Culturii şi Sportului din Spania.

Ministrul Culturii al Spaniei, Miquel Iceta Llorens, explică: „Este ca un cadou de majorat şi mi-ar plăcea să-l cheltuiască la operă sau la un concert de muzică clasică”.

La anunţarea proiectului, premierul Sánchez a spus că măsura va îmbunătăţi accesul tinerilor la cultură, ajutând în acelaşi timp şi industria culturii spaniole, care a suferit financiar în timpul pandemiei Covid-19.

Atât Franţa, cât şi Italia au introdus scheme similare, dar Spania este prima care o adoptă ca reacţie la situaţia pandemică a tinerilor şi a industriei culturale.

Vicepreşedintele Yolanda Díaz a scris pe Twitter că „susţinerea artelor şi a viitorului tinerilor a fost o condiţie esenţială a bugetului, care ar trebui să servească drept un impuls pentru cultură”.

Banii vor fi împărţiţi în secţiuni culturale, astfel încât suma totală a permisului să fie cheltuită pentru mai multe activităţi culturale, nu doar pentru una singură. Aceste secţiuni nu sunt încă anunţate.

Anunţul abonamentului cultural vine la câteva zile după o altă veste fericită pentru tineri: Spania va introduce un sistem de locuinţe administrat de guvern, care le va oferi persoanelor de 18=35 de ani cu venituri medii o reducere lunară de 250 euro din chirie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite