Ţiganii români care au ocupat bazilica San Paolo din Roma, găzduiţi în centrele Caritas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 100 de ţigani români care au ocupat săptămâna trecută bazilica San Paolo din Roma vor fi găzduiţi în centrele organizaţiei umanitare Caritas. Romii s-au refugiat în biserica ce aparţien Vaticanului după ce au fost evacuaţi dintr-o tabără ilegală.

Organizaţia Caritas a anunţat, ieri, că va primi familiile de romi care au ocupat bazilica San Paolo din capitala italiană, după ce tabăra ridicată ilegal în care trăiau a fost demolată de autorităţile locale.

Citeşte şi:
FOTO Circa 100 de ţigani proveniţi din România au ocupat bazilica San Paolo

Ţiganii au fost transferaţi, duminică seară, către structurile de primire administrate de asociaţia Domus, relatează AFP.

Romii au petrecut două nopţi în incinta locaşului de cult, în parcul şi în curtea acestuia. Zona a fost înconjurată de carabinieri şi poliţişti, într-o atmosferă tensionată.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, şi-a exprimat speranţa că soluţia temporară găsită de Caritas va duce în final la "instalarea de durată în condiţii adecvate" a familiilor de romi şi a salutat intervenţia organizaţiei de caritate, care a permis reunirea acestora.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a mulţumit organizaţiei Caritas pentru ajutorul oferit, dar a atras atenţia că intervenţia umanitară nu va modifica în niciun fel poziţia Administraţiei capitalei italiene privind problema nomazilor. "Vom continua programul de demolare a taberelor ilegale", a afirmat Alemanno, citat de ANSA.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite