Ţara Bascilor: Jumătate din imigrantele menajere au fost hărţuite sexual

0
0

Uniunea Sindicală a Muncitorilor (UGT), filiala din Ţara Bascilor, a prezentat recent un raport confom căruia, în 2007, majoritatea reclamaţiilor de hărţuire sexuală la locul de muncă au

Uniunea Sindicală a Muncitorilor (UGT), filiala din Ţara Bascilor, a prezentat recent un raport confom căruia, în 2007, majoritatea reclamaţiilor de hărţuire sexuală la locul de muncă au fost depuse de imigrantele din sectorul serviciilor de menaj.

Dintre cele 7.723 de imigrante care lucrează în acest domeniu, 53% au depus denunţuri. La UGT există 4.093 de astfel de reclamaţii, dintre care 68% aparţin imigrantelor care au permis de muncă şi doar 32% ale celor care lucrează la negru.

Secretarul general al UGT, Damaso Casado, şi consilierul pe probleme de egalitate, Emilia Malaga, au spus: "S-a înregistrat o creştere exponenţială a numărului de abuzuri de natură sexuală asupra imigrantelor care lucrează legal". Cele mai multe femei care au reclamat situaţii de hărţuire sexuală la locul de muncă sunt din România şi Columbia şi au vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. (Mihaela Colea, Castellon)

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite