Sute de fermieri cehi au blocat cu tractoarele centrul capitalei Praga

0
Publicat:

Sute de tractoare ale fermierilor cehi au blocat, luni, o bandă în centrul orașului Praga, într-un protest împotriva politicilor agricole ale Uniunii Europene și a practicilor pe care le consideră nedrepte.

Fermierii cehi blochează Praga
Fermierii cehi blochează Praga FOTO EPA-EFE

Organizațiile care reprezintă fermierii cehi nu au participat și s-au distanțat de manifestație, arată AP, după ce s-a aflat că unii organizatori au fost implicați în recentele demonstrații pro-ruse.

Traficul nu a fost oprit, dar Primăria a avertizat oamenii să nu conducă spre Praga luni.

Protestatarii intenționau să înmâneze ministrului Agriculturii, Marek Vyborny, o scrisoare cu revendicările lor. Aceștia vizează în special Pactul Verde al UE, care prevede limite privind utilizarea substanțelor chimice și emisiile de gaze cu efect de seră și doresc ca țara să iasă din acesta. Unii au cerut demisia guvernului.

Alte grupuri de fermieri au declarat că planifică proteste separate joi, alături de colegii lor din țările vecine și din alte țări.

Proteste similare au avut loc în întreaga Uniune Europeană în ultimele săptămâni. Fermierii se plâng că politicile UE cu privire la mediu și alte aspecte reprezintă o povară financiară și fac produsele lor mai scumpe decât importurile din afara UE.

Comisia Europeană, organul executiv al UE, a făcut unele concesii în ultimele săptămâni, inclusiv amânarea planurilor de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor și a altor substanțe periculoase. Cu toate acestea, protestele s-au extins.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite