SUA se arată nemulţumite de faptul că Moscova a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cetăţeni americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washington: Diplomaţia americană şi-a exprimat vineri regretul faţă de decizia Rusiei de a interzice prin lege ca cetăţenii americani să mai adopte copii ruşi.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat s-a declarat "îngrijorat" de votul din Duma rusă al unei legi care interzice americanilor să adopte orfani ruşi, apreciind că "bunăstarea copiilor este prea importantă pentru a o lega de aspectele politice ale relaţiei" uneori tensionată între Statele Unite şi Rusia.

„Ceea ce ne îngrijorează în această legislaţie este că împiedică, efectiv, copii să crească într-un mediu familial fericit, plin de dragoste şi respect", a declarat purtătorul de cuvânt, Patrick Ventrell.

Acesta a specificat că „60.000 de copii ruşi au fost adăpostiţi de familii americane, în ultimii 20 de ani". Odată cu această nouă lege „copii ruşi sunt cei care vor avea de suferit".

Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, a votat definitiv vineri o lege ce interzice americanilor să adopte copii ruşi, ceea ce îngrijorează orfelinatele şi provoacă indignarea unei părţi semnificative din societatea rusă.

Textul aprobat aproape în unanimitate de către deputaţi (420 pentru, 7 împotrivă şi o abţinere) vine ca un răspuns la „lista Magniţki", adoptată de Statele Unite. Aceasta sancţionează responsabilii ruşi, vinovaţi de încălcări ale Drepturilor Omului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite