Spania: Socialiştii decid să-l lase pe Rajoy să formeze un guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) a decis duminică să-l lase pe conservatorul Mariano Rajoy să formeze un nou guvern şi să evite astfel o revenire la urne, după un impas politic de zece luni, relatează France-Presse.

Delegaţii comitetului federal al PSOE, reuniţi la Madrid, au decis cu 139 de voturi pentru şi 96 împotrivă să se abţină în cadrul votului de încredere, stabilit pentru săptămâna viitoare, pentru a-i permite lui Rajoy, la putere de la sfârşitul anului 2011, să formeze un guvern minoritar. 

Partidul socialist, divizat şi aflat în dificultate, evită astfel ca spaniolii să se întoarcă la urne pentru a treia oară într-un an, notează AFP.

Partidul Popular al lui Mariano Rajoy a câştigat ultimele două scrutinuri, dar fără o majoritate absolută şi fără aliaţi. Pentru a forma un guvern minoritar, are nevoie ca deputaţii socialişti să îi acorde încrederea sau cel puţin să se abţină.

Ca urmare a deciziei socialiştilor, liderul conservatorilor ar urma să obţină încrederea Camerei înainte de sfârşitul lunii, iar Spania ar urma să aibă din nou un guvern în noiembrie, după mai mult de 300 de zile de interimat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite