Sky News: Suspecţii în cazul Skripal, identificaţi de doi detectivi cu talent înnăscut în recunoaşterea facială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cei doi suspecţi în cazul otrăvirii fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia au fost identificaţi de către doi membri ai Scotland Yard cu abilităţi de recunoaştere facială ieşite din comun, scrie Sky News.

Doi detectivi cu abilităţi de recunoaştere facială ieşite din comun se află în fruntea echipei însărcinate cu identificarea suspecţilor în cazul otrăvirii fostului spion GRU şi colaborator al MI5 Serghei Skripal, care a fost găsit inconştient, alături de fiica sa Iulia, pe o bancă din Salisbury, în sudul Angliei, pe 4 martie.

În urma unei munci titanice, cei doi au reuşit să identifice doi suspecţi. Această muncă a presupus confruntarea a cinci mii de ore surprinse de camerele de supraveghere din aeroporturi şi de la locul faptei, relevă Sky News.

„Au un talent înnăscut (…) de a-şi aminti chipurile, fie că e vorba de o fotografie, o înregistrare video sau realitate“, a spus despre cei doi membri ai Scotland Yard Mick Neville, detectivul care a înfiinţat echipa de investigaţii în cazul Skripal.

Autorităţile britanice vor extrădarea celor doi suspecţi şi pregătesc un dosar în acest sens pentru autorităţile ruse.

Potrivit Londrei, Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu Noviciok, un agent neurotoxic dezvoltat de sovietici şi moştenit de ruşi.

Londra a denunţat un atac chimic pe teritoriul britanic şi a acuzat Moscova de comiterea acestuia. Rusia a negat orice implicare în acest caz, care a antrenat, pe lângă sancţiuni, cel mai mare val de expulzări de diplomaţi din istorie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite