Separatiştii pro-ruşi susţin că doi civili ar fi murit ca urmare a bombardamentelor armatei ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forţele Armate ale Ucrainei au bombardat aşezările din republică de 63 de ori în ultima zi, a anunţat reprezentanţa RPL prin Centrul Comun pentru Control şi Coordonare a Încetarea focului.

Forţele Armate ale Ucrainei (APU) au bombardat aşezările din zona de responsabilitate a Republicii Populare Lugansk (RPL) de 63 de ori în ultima zi, ducând la moartea a doi civili, a anunţat, luni, reprezentanţa RPL prin Centrul Comun de Control şi Coordonare a Încetării Focului (ÎFCCCC).

„În ultima zi, 20 februarie 2022, au fost înregistrate 63 de încălcări ale regimului de încetare a focului de către formaţiunile armate ale Ucrainei, inclusiv prin folosirea armelor grele”, se arată în mesajul de pe canalul său de Telegram .

"În consecinţă, doi civili au fost ucişi, iar o clădire de locuinţe din ferma LADA a fost complet distrusă", transmite reprezentanţa RPL.

În timpul bombardării RPL, potrivit reprezentanţei, armata ucraineană a folosit în ultima zi piese de artilerie de calibrul 122 mm şi 152 mm, mortiere de calibru 82 mm şi 120 mm, lansatoare de grenade de diferite tipuri, rachete antitanc. sisteme (ATGM), arme de pe un vehicul de luptă de infanterie (IFV), arme de calibru mic, inclusiv mitraliere grele.

Un reprezentant oficial al Miliţiei Populare a RPL a declarat mai devreme că doi civili ai republicii au fost ucişi duminică dimineaţă în urma unei tentative de infiltrare a Forţelor Armate ale Ucrainei (FAU) în apropierea satului Pionerskoye, la 7 km de graniţa cu Rusia.

Situaţia pe linia de contact din Donbass a escaladat în dimineaţa zilei de 17 februarie. În Republicile Populare Doneţk şi Lugansk (LPR), au raportat cele mai intense bombardamente din Ucraina din ultimele luni. Pe 18 februarie, şefii LPR şi DPR, Leonid Pasechnik şi Denis Pushilin, în legătură cu ameninţarea crescândă a ostilităţilor, au anunţat evacuarea locuitorilor republicilor în Rusia. Pe 19 februarie a început mobilizarea generală în republici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite