Şeful Statului Major rus, Valeri Gerasimov, a fost în Ucraina în încercarea de a revigora ofensiva rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeri Gerasimov şi Serghei Şoigu

Generalul Valeri Gerasimov (foto stânga), şeful statului major rus, a vizitat săptămâna trecută poziţii periculoase din prima linie din estul Ucrainei în încercarea de a revigora ofensiva rusă de acolo, a raportat New York Times, citând oficiali ucraineni şi americani.

În timpul vizitei, Gerasimov, şeful Statului Major rus, a scăpat de un atac ucrainean ucrainean asupra unei şcoli care era folosită ca bază militară în oraşul Izium, controlat de ruşi, a informat New York Times, citat de The Guardian.

Aproximativ 200 de soldaţi, inclusiv cel puţin un general, au fost ucişi în atac, a declarat un oficial ucrainean pentru ziar, dar Gerasimov plecase deja în Rusia.

Institutul pentru Studierea Războiului, un think tank din SUA, a declarat anterior că forţele ucrainene "probabil au efectuat un atac de artilerie cu rachete asupra unui post de comandă rus din Izyum la 30 aprilie, care a lovit după ce şeful de stat major rus Valeri Gerasimov a plecat, dar a ucis alţi ofiţeri ruşi superiori.”

Oficialii americani nu au putut confirma atacul, iar Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

"Presupunerea noastră de lucru este că el a fost acolo pentru că există o recunoaştere că încă nu şi-au rezolvat toate problemele”, a declarat unul dintre oficialii americani pentru Times. Ofensiva rusă a fost lentă, cu dezordine larg răspândită şi moral slab raportate în rândul forţelor ruse.

Kremlinul pare să-şi concentreze operaţiunile în jurul oraşului Izium, ca parte a eforturilor reînnoite de a ocupa regiunile Doneţk şi Luhansk. Se pare că Gerasimov a fost pus la comanda forţelor.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri