Şeful MI5: Scurgerea de informaţii a lui Snowden, „un dar” pentru terorişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general MI5, Andrew Parker, a declarat că informaţiile oferite de Edward Snowden, fostul analist al Agenţiei pentru Securitatea Naţională, au pus în mare pericol securitatea naţională şi le-au dat unor grupuri extremiste, cum ar fi Al-Qaida, „darul de care aveau nevoie pentru a ne invada oricând doresc”.

Ce ştim noi despre terorişti şi instrumentele pe care le folosim împotriva lor reprezintă avantajul nostru. Acele detalii ne oferă şansa de a le detecta planurile, cu scopul de a-i opri”, a declarat Parker, citat de „The Independent”.

Oficiali ai securităţii afirmă că informaţiile dezvăluite de publicaţia de stânga „The Guardian” servesc drept „un ghid” pentru terorişti.

Parker a spus că există mii de extremişti islamici în Marea Britanie care „văd în englezi o ţintă bună”, menţionând că serviciile secrete încearcă să oprească fanaticii, dar că, acum, MI5 „se ocupă ce ameninţări venite din mai multe fronturi ca oricând”, informează „Daily Mail”.

Snowden, un fost analist al Agenţiei pentru Securitatea Naţională, a dat publicaíei „The Guardian” mii de documente clasificate despre NSA şi Sediul de Comunicaţii al Guvernului (GCHQ) . De atunci, cotidianul a publicat articole despre tehnicile folosite de GCHQ pentru a monitoriza emailuri şi înregistrări telefonice.

În august, poliţia l-a reţinut pe David Miranda, partenerul jurnalistului de la „The Guardian”, Glenn Greenwald, timp de nouă ore la aeroportul Heathrow. David Miranda avea asupra sa fişierele de la Snowden. La acea vreme, David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, a autorizat distrugerea calculatoarelor din redacţia publicaţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite