Secretarul general al NATO salută livrarea de tancuri americane către Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat miercuri prima livrare de tancuri americane Abrams către Ucraina.

Jens Stoltenbeerg , secretarul general al NATO
Jens Stoltenbeerg , secretarul general al NATO

Contribuţiile semnificative ale aliaţilor din NATO consolidează poziţia Ucrainei, capacitatea ei de a respinge forţele ruse, a declarat Stoltenberg, vorbind la în marja unei întâlniri cu noul prim-ministru leton Evika Silina, miercuri, la Bruxelles.

Contraofensiva Ucrainei continuă să facă progrese constante. În unele sectoare, forţele ucrainene au trecut de apărarea Rusiei. Dar nu vedem niciun semn că obiectivele lui Putin s-au schimbat”, a declarat şeful NATO, arată Agerpres.

Cea mai bună cale către o pace durabilă este intensificarea sprijinului pentru Ucraina, întrucât „războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii noastre din ultimele decenii”, a subliniat Stoltenberg.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat anterior sosirea tancurilor Abrams în Ucraina. În total, SUA au anunţat livrarea a 31 de tancuri de luptă Ucrainei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite