Scandal diplomatic între Ucraina şi Bulgaria după ce preşedintele bulgar a afirmat că „peninsula Crimeea este rusească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rumen Radev FOTO Arhivă
Rumen Radev FOTO Arhivă

Şeful diplomaţiei ucrainene l-a convocat pe ambasadorul Bulgariei pentru explicaţii, după ce preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat într-o dezbatere electorală că peninsula Crimeea aparţine Rusiei, după anexarea din 2014, potrivit Reuters.

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a avut o confruntare electorală cu contracandidatul său, Anastas Gherdjikov, pe teme importante de politică internă şi externă. 

Radev a declarat că sancţiunile occidentale împotriva Moscovei nu dau rezultatele scontate şi că Uniunea Europeană ar trebui să restabilească dialogul cu Rusia, indiferent cât de tensionate sunt relaţiile.

„Este foarte important să fim pragmatici în politica externă. Sancţiunile impuse ca urmare a anexării Crimeii nu au avut rezultate. Crimeea este, în prezent, rusească”, a declarat Rumen Radev, potrivit Reuters. 

Ministerul ucrainean a transmis că se aşteaptă ca Radev să-şi retragă declaraţiile, care contravin „poziţiei oficiale a Sofiei, de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, mai arată sursa citată. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite