Șase tancuri Leopard livrate de statul spaniol sunt în drum spre Ucraina

0
Publicat:

Şase tancuri Leopard promise Ucrainei de către Spania au plecat sâmbătă către destinaţie, unde vor ajunge în câteva zile, a anunţat ministrul spaniol al apărării Margarita Robles.

Tanc leopdard FOTO: Shutterstock
Tanc leopdard FOTO: Shutterstock

''Tancurile Leopard şi 20 de vehicule de transport au fost îmbarcate în portul Santander (nord) şi se îndreaptă spre Ucraina, unde vor ajunge în 5-6 zile'', a declarat Margarita Robles în faţa presei, scrie Agerpres.

''Există alte patru tancuri Leopard în reparaţii şi, la finalul reparaţiilor, ele vor pleca de asemenea către Ucraina'', a adăugat ea.

Madridul anunţase trimiterea acestor tancuri în cadrul ajutorului statelor europene pentru Ucraina, ţară invadată de forţele ruse.

După ce a rezistat atacurilor ruse pe frontul de est, armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru primăvara sau vara acestui an.

În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite