Salvini îi răspunde lui Richard Gere, după ce actorul a vizitat o navă cu imigranţi blocată în larg: „Să-i ia pe toţi la Hollywood“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Richard Gere a vizitat, vineri, o navă spaniolă pe care se află 160 de imigranţi şi care este blocată de guvernul italian în largul mării. După ce actorul a cerut autorităţilor italiene să nu mai „demonizeze oamenii” şi să permită acostarea pe ţărmul italian a navei, Salvini l-a îndemnat „să-i ia pe toţi la Hollywood cu avionul lui privat”, scrie BBC News.

Richard Gere a vizitat nava organizaţiei Open Arms, aflată în larg de o săptămână, în semn de solidaritate, iar la o conferinţă de presă ţinută pe insula italiană Lampedusa, acestea a cerut guvernului de la Roma să permită acostarea navei într-un port italian.

Actorul nu a avut vreo reţinere atunci când a discutat despre Matteo Salvini, ministrul de interne al Italiei. Politicianul italian a fost principalul promotor al sancţiunilor împotriva navelor finanţate de diferite organizaţii non-guvernamentale care încearcă să aducă imigranţi salvaţi din apele Mediteranei pe teritoriul Italiei. Gere l-a comparat pe liderul populist din Italia cu Donald Trump, preşedintele american fiind la rândul lui criticat pentru politicile duse în domeniul imigraţiei şi pentru modul în care administrează criza de la graniţa de sud a Statelor Unite.

”Avem şi noi propriile probleme cu refugiaţi care vin din Honduras, Salvador, Nicaragua, Mexic… E foarte asemănător cu ceea ce experimentaţi şi voi aici”, a spus acesta, acuzând politicienii din cele două state pentru demonizarea imigranţilor. ”Lucrurile acestea trebuie să se oprească peste tot pe planetă. Şi se pot opri doar dacă spunem noi să se oprească”.

Salvini, care a anunţat în urmă cu două zile că-şi retrage sprijinul pentru actualul guvern al Italiei şi a cerut alegeri anticipate, nu a ezitat să răspundă.

”Având în vedere că acest milionar generos este îngrijorat de soarta imigranţilor de pe nava Open Arms, îi mulţumim: îi poate lua pe toţi la Hollywod cu avionul lui privat, toţi oamenii de la bord, şi îi poate găzdui în vilele sale. Îţi mulţumim, Richard!”, a spus acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite