Rusia face stocuri de drone și vrea să-i lase în frig pe ucraineni la iarnă. „Vor fi atacuri și cu 100 de drone”

0
Publicat:

Pavlo Narozhny, un expert militar ucrainean citat de Unian, susține că rușii și-au schimbat tactica de lovire cu drone și rachete și că responsabilii de la Kiev trebuie să se aștepte la ce este mai rau în această iarnă, la crunte lovituri în sistemul energetic.

Atac cu drone lângă granița României FOTO Captura video
Atac cu drone lângă granița României FOTO Captura video

„S-a înregistrat o scădere atât a atacurilor cu rachete, cât și a atacurilor cu drone vara, pentru că au înțeles că lovirea infrastructurii energetice vara nu este la fel de eficientă ca iarna. Pe de altă parte, Rusia și-a refăcut stocurile mai ales după ce a pornit producția de drone Shahed. Apoi, cu siguranță nu au rămas fără rachete, deoarece au capacitatea de a produce aproape toate tipurile pe care le au în serviciu. Dacă vorbim (de rachetele-n.red.) Iskander atunci producția este de cinci până la șase rachete pe lună, dar dacă ne referim la rachete de croazieră rușii pot produce una sau două pe zi”, susține Pavlo Narozhny.

Expertul a mai explicat că este mult mai rentabil pentru ruși să producă drone sinucigașe pentru ca acestea costă cel mult 50.000 de dolari în timp ce o rachetă de croazieră, de exemplu Kh-101, are prețul unui avion. Este adevărat, însă, că o astfel de rachetă transportă o jumătate de tonă de exploziv pe când o drona poate fi încărcată cu cel mult 50 de kilograme de TNT.

Pavlo Narozhny mai spune că în sezonul rece rușii vor lansa un număr mare de drone din mai multe direcții. „Vor fi atacuri de 40, 50, poate chiar 100 de UAV-uri.(...) Vara, au lovit mai mult infrastructura cerealelor. La iarnă vor începe să lovească din nou sectorul energetic”, a explicat expertul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite