Rusia ar pregăti „trei valuri de lansări de rachete” pentru a marca un an de război

0
Publicat:

Rusia ar putea lansa un atac masiv pentru a marca un an de la invazia sa pe 24 februarie, a avertizat un oficial ucrainean.

Ucrainenii se pregătesc să fie atacați cu rachete
Ucrainenii se pregătesc să fie atacați cu rachete

Este vorba de nu mai puțin de trei valuri de lovituri cu rachete care ar putea lovi țara, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak, citat de Sky News.

Și think tank-ul american Institutul pentru Studierea Războiului a venit cu serie de avertizări asemănătoare. Potrivit acestuia, Rusia ar putea „lansa o altă serie de lovituri cu rachete asupra țintelor civile din întreaga Ucraine” dacă nu va asigura niciun succes militar pentru a marca aniversarea.

Reamintim că, Rusia a lansat joi dimineaţă 36 de rachete asupra Ucrainei, ţintind din nou infrastructuri energetice ale acestei ţări şi a lovit în acest raid de asemenea cea mai mare rafinărie ucraineană, relatează Reuters.

Potrivit Statului Major ucrainean, au fost doborâte 16 dintre aceste rachete, o proporţie mai redusă a rachetelor doborâte comparativ cu precedentele bombardamente de acest fel pe care Rusia le efectuează cu regularitate împotriva Ucrainei începând din luna octombrie.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât în sud 8 rachete Kalibr care au fost lansate de pe o navă rusească din Marea Neagră. Alte rachete au lovit nordul şi vestul Ucrainei, precum şi regiunile centrale Dnipropetrovsk şi Kirovograd.

A fost lovită şi rafinăria de la Kremenciuk, la circa 200 de kilometri sud-est de capitala Kiev, dar autorităţile ucrainene nu au oferit detalii despre amploarea pagubelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite