Război în Ucraina. Un regizor lituanian a fost omorât de trupele ruse în Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Mantas Kvedaravicius, regizor de filme documentare, a fost omorât sâmbătă de trupele ruse în Mariupol. Conform agenţiei de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării şi a colegilor acestuia, Kvedaravicius se afla în Mariupol pentru a documenta viaţa sub atacurile ruseşti.

„În timp ce încercau să părăsească Mariupolul, ocupanţii ruşi l-au ucis pe regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius”, a comunicat autoritatea prin intermediul reţelei Twitter. 

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a reacţionat la vestea morţii regizorului: „Am pierdut un creator binecunoscut în Lituania şi în întreaga lume, care până în ultimul moment, în ciuda pericolului, a lucrat în Ucraina invadată de Rusia”. 

Mantas Kvedaravicius era cunoscut pentru documentarul său „Mariupolis”, care a debutat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din anul 2016. Regizorul urma să împlinească în acest an vârsta de 46 de ani. 

Documentarul se bazează pe viaţa din Mariupol, unde militarii pro-ruşi se luptă cu trupele ucrainene din anul 2014. 

„Prietenul nostru participant la Artdocfest, Mantas Kvedaravicius, a fost ucis astăzi în Mariupol, cu o cameră de filmat în mâini, în acest război al răului împotriva întregii lumi”, a notat Vitaly Mansky, regizorul rus, cratorul festivalului de filme documentare Artdocfest, pe pagina de Facebook.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite