Răspunsul președinției Ungariei după protestul Ministerului român de Externe față de mesajele transmise de liderul maghiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președinția Ungariei a răspuns la protestul Ministerului român de Externe, în urma mesajelor postate de președinta Ungariei, Katalin Novak, după vizita acesteia în Transilvania. 

FOTO AFP
FOTO AFP

Potrivit Președinției Ungariei, protestul MAE este „exagerat şi nejustificat, însă nu este unul neobişnuit”, relatează Libertatea

Ministerul Afacerilor Externe a catalogat mesajele transmise de Katalin Novak ca fiind neadecvate și a anunțat că a luat legătura cu ambasadorul Ungariei la București. 

„MAE român l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România și a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părții române la manifestarea reținerii în declarații și mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali și politicieni ungari în România, și în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”, a transmis MAE.

Pe data de 27 mai, sute de mii de oameni au luat parte la  tradiţionalul pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, județul Harghita, considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est. Printre aceștia s-a aflat și Katalin Novak care a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip cu imnul Ținutului Secuiesc în care a adăugat și un mesaj: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite