Protest în Austria după ce două lesbiene au fost date afară dintr-o cafenea pentru că s-au sărutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat vineri la Viena faţă de conducerea unei cafenele din oraş care a decis să dea afară din local două lesbiene după ce s-au sărutat în public, informează BBC.

Cele două femei au afirmat că au fost forţate săptămâna trecută să iasă din cafeneaua Prueckel dupa ce au fost surprinse sărutându-se.

Directorul localului a admis că decizia de a le da afară pe femei a fost una „excesivă”, însă a precizat că cele două lesbiene se sărutau secunde în şir, prin urmare a fost nevoit să „normele de bună cuviinţă” în cafenea.

Anastasia Lopez, în vârsta de 26 de ani, a declarat pentru o publicaţie din Austria că ea şi prietena ei, de 19 ani, au fost date afară din local după ce managerul le-ar fi spus că locul celor două ar fi mai degrabă la un bordel decât într-o cafenea cu reputaţie.

„Suntem aici pentru a manifesta împotriva intoleranţei şi a homofobiei”, a spus Philipp Pertl, unul dintre organizatorii protestului.

Capitala Austrei găzduieşte numeroase evenimente şi parade care au în centrul atenţiei comunitatea homosexuală. În 2013, peste 80.000 de utilizatori ai site-ului GayCities.com au votat Viena ca fiind cea mai bună destinaţie culturală.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite