Prostituţia în Europa: Vastã operaţiune împotriva reţelelor nigeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de poliţie din nouã ţãri europene au desfãşurat o vastã operaţiune de control în mediul prostituţiei cu scopul de a identifica reţelele nigeriene suspectate de trafic de fiinţe umane, a anunţat vineri Europol, potrivit AFP.

Aceastã operaţiune a fost desfãşuratã în case de prostituţie din Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Germania, Luxemburg, Olanda şi Suedia.

Ea a vizat 'reţelele criminale nigeriene care acţioneazã în întreaga Europã', a fãcut cunoscut Europol într-un comunicat.

Misiunea a fost condusã de poliţia germanã şi coordonatã de Europol, oficiul interguvernamental care faciliteazã schimbul de informaţii între poliţiile naþionale din cadrul Uniunii Europene.

'Conform datelor provizorii, 468 de persoane din Africa de Vest, în majoritate femei, au fost controlate şi identificate în ţãrile respective', se aratã în documentul Europol.

Scopul a fost de a identifica persoanele aduse din Africa de Vest în Europa în vederea prostituţiei şi de a obţine informaţii privind criminalii suspectaţi cã se ocupã cu traficul de fiinţe umane.

'Autorii recurgeau la voodoo, practicat şi în prezent în Africa de Vest, pentru a exercita presiuni asupra victimelor, a le intimida sau înfrânge rezistenţa', a adãugat sursa menþionatã.

Europol a ţinut sã precizeze cã este în curs de a analiza rezultatele operaţiunii 'pentru a contribui la identificarea figurilor cheie ale traficului cu fiinţe umane în Europa'.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite