Prinţul William lasă armele şi se pregăteşte să devină rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şapte ani, Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a părăsit armata pentru a se dedica îndatoririlor regale, a anunţat Palatul Kensington, relatează BBC.

Ducele de Cambridge (31 de ani), proaspăt devenit tătic, şi-a încheiat marţi ultima zi de muncă ca pilot de elicopter de salvare la baza Royal Air Force din Insula Anglesey, în vestul Ţării Galilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Palatului Kensington. Prinţul lucrează pe această poziţie în ultimii trei ani.

Astfel, William va avea mai mult timp pentru angajamentele regale şi, spune corespondentul BBC la Palatul Buckingham, în următoarele 12 luni va trece printr-o „tranziţie” până când va deveni monarh „full time”.

Moştenitorul tronului britanic va continua activităţile regale, într-un moment în care bunica sa, regina Elisabeta a II-a, tinde să delege sarcinile din ce în ce mai mult, în special fiului său Charles, tatăl lui William.

„Îşi va extinde activităţile în domeniul conservării (mediului), mai ales în ceea ce priveşte speciile protejate (...) Ducele va continua să lucreze cu organizaţiile sale de caritate care se ocupă de copii, tineri, veterani şi militari”, a mai anunţat Palatul Kensington.

Palatul a adăugat că prinţul William „studiază mai multe opţiuni privind angajamentele publice”, iar un anunţ în acest sens va fi făcut ulterior.

Ducele şi ducesa de Cambridge, împreună cu fiul lor, Prinţul George, se vor muta din Anglesey la Palatul Kensington în următoarele săptămâni, notează site-ul de ştiri al televiziunii britanice de stat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite