Prințul Constantin de Liechtenstein a murit subit la 51 de ani. Averea pe care o lasă în urmă

0
Publicat:

Cel de-al treilea fiu al prințului Hans-Adam al II-lea, care era al șaptelea în linia de succesiune la tron, „a decedat în mod neașteptat”, anunță Casa Regală. Tată a trei copii, Constantin era al treilea fiu al prințului Hans-Adam al II-lea și al șaptelea în linia de succesiune la tron.

Prințul Constantin de Leichtenstein a murit fulgerător FOTO wikipedia.org
Prințul Constantin de Leichtenstein a murit fulgerător FOTO wikipedia.org

Într-un comunicat se arată: "Casa princiară regretă să anunțe că Alteța Sa S.A.S. Prințul Constantin von und zu Liechtenstein a decedat în mod neașteptat la 5 decembrie 2023. 

Prințul Constantin a fost fiul cel mai tânăr al prințului Hans-Adam al II-lea. El lasă în urmă pe soția sa, Prințesa Marie de Liechtenstein, născută contesă Kálnoky de Kőröspatak, și copiii săi, Prințul Moritz, Prințesa Georgina și Prințul Benedikt.

Prințul Constantin a fost președinte al consiliului de supraveghere al Liechtenstein Group AG și membru al Consiliului de Administrație al Liechtenstein Group Holding AG”, relatează Daily Mail.

Prințul Constantin s-a căsătorit cu Marie Kálnoky de Kőröspatak în 1999, a relatat Royal Central. Ei au împreună trei copii, prințul Moritz, 20 de ani, prințesa Gina, 18 ani, și prințul Benedikt, 15 ani.

Cauza decesului Prințului Constantin nu a fost menționată, a relatat presa locală.

Un minut de reculegere în Parlament

În semn de omagiu pentru regretatul prinț, Parlamentul de stat a ținut miercuri un minut de reculegere.

Ulterior, administratorul apostolic Benno Elbs a adresat câteva cuvinte familiei regale decedate, spunând, prin intermediul Vaterland, cel mai mare cotidian din Liechtenstein: "Am aflat astăzi cu mare tristețe de moartea SD Prințul Constantin de Liechtenstein. În numele Arhiepiscopiei de Vaduz aș dori să exprim sincere condoleanțe prințului SD Hans-Adam al II-lea, soției celui decedat, prințesa Marie, și copiilor lor, prințul Moritz, prințesa Georgina și prințul Benedikt. Sunt alături de ei și de întreaga familie regală în doliu și rugăciune pentru persoana decedată.

În această după-amiază, la ora 15.00, clopotele au bătut în toate bisericile parohiale din arhidieceză. Îi invit pe toți credincioșii din Principate să se alăture în rugăciune pentru Prințul Constantin și să-și exprime astfel solidaritatea cu Casa Principală.

'Îi urez prințului Hans-Adam al II-lea, prințesei Marie, copiilor și tuturor celor care îl plâng pe cel decedat multă putere și alinare.

Vă puteți simți susținuți de numeroasele persoane care se roagă pentru decedat în întregul principat. Dumnezeu să-i dea prințului Constantin odihnă veșnică”.

Prințul Constantin, care a studiat Dreptul, a fost timp de 11 ani director general și președinte al consiliului de administrație al Fundației Prințul Liechtenstein.

Fundația deține aproape toate bunurile familiei regale, inclusiv, se pare, una dintre cele mai mari colecții private de artă din lume.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite