Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude  Juncker are o listă cu toţi oamenii care l-au trădat în ultimele trei decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit într-un interviu că a notat toţi oamenii care l-au trădat în ultimele trei decenii într-o agendă, pentru a nu-i uita, relatează The Guardian.

„Am un carnet mic şi negru intitulat ‚Le Petit Maurice’, unde, în ultimii 30 de ani, am notat când m-a trădat cineva”, a spus şeful Executivului UE.

El a refuzat să spună cine se află pe această listă, dar a dat asigurări că nu sunt foarte multe nume, pentru că oamenii îl „trădează rareori”.

„Nu sunt răzbunător, dar am o memorie bună”, a adăugat el.  

Preşedintele C.E. a dezvăluit că a ţinut mereu micul carnet la el în cei 18 ani cât a fost premier al Luxembourgului. „Aveţi grijă, Le Petit Maurice vă aşteaptă”, le spunea el oamenilor care îl atacau.

Potrivit The Guardian, este uşor ca cineva să îşi imagineze că Juncker i-a consacrat pagini întregi din carnet liderului UKIP, Nigel Farage, unul dintre liderii taberei pro-Brexit. Cu toate acestea, şeful Comisiei a dat asigurări că îl respectă pe politicianul eurosceptic, pe care îl consider „foarte nostim” şi erudit.

Cu toate acestea, Juncker, cunoscut pentru îmbrăţişările sale exuberante şi saluturile însoţite de câte o palmă pe spate, a dat asigurări că nu l-a luat în braţe pe Farage la ultima lor întâlnire, în Parlamentul European, aşa cum a speculat presa. „I-am şoptit ceva la ureche ce nu a fost un compliment. Fotografiile au lăsat impresia că l-am îmbrăţişat”, a spus el.

De asemenea, liderul de la Bruxelles a mărturisit că i-a spus de multe ori lui Orban că este dictator şi a descris umorul său drept calculate şi destul de cinic.

Juncker a preluat conducerea Comisiei Europene în 2014, după aproape două decenii în care a fost premier în Luxemburg, precum şi după opt ani în care a prezidat reuniunile miniştrilor de finanţe din Zona Euro.

În ultimele săptămâni, el a fost vizat de mai multe apeluri de a demisiona. El a criticat atacurile „dezgustătoare” la adresa sa şi a dat asigurări că nu intenţionează să se retragă.

De asemenea, liderul Executivului UE s-a declarat trist în legătură cu Brexit, pentru că va petrece următorii doi sau trei ani concentrându-se pe „desfiinţarea” Europei în loc de consolidarea sa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite