Presa italiană: „România e o ţară săracă, de asta-şi vinde fauna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciocârliile din România ar fi de vânzare din cauza sărăciei
Ciocârliile din România ar fi de vânzare din cauza sărăciei

Reţinerea a nouă vânători italieni în România cu 4.000 de cartuşe şi 155 de ciocârlii ucise a fost relatată cu accente „eco-dramatice" de către GeaPress.

Agenţia de presă GeaPress, specializată pe ştiri din domeniul ecologiei şi protecţiei animalelor, a preluat recent o ştire din România potrivit căreia nouă vânători italieni au fost reţinuţi. Aceştia au fost acuzaţi de uciderea a 155 de ciocârlii în afara sezonului.

"România, aşa cum ştim, este o ţară săracă. De aceea fauna este de vânzare". Aşa sună introducerea articolului despre vânătorii italieni, informează adevarul.it. Sursa citată precizeză că România se auto-promovează ca singura ţară din Europa unde este permisă vânătoarea de cocârlii. Acest fapt este contrazis de GeaPress, care remracă într-o paranteză că şi în Italia ar fi permisă.

Ca soluţie la „masacrul" indicat de presa din România, GeaPress sugerează politicienilor români să închidă frontierele pentru vânătorii italieni. Argumente în plus pentru această „soluţie" ar fi recentele expuzări ale românilor şi faptul că în Croaţia au fost opriţi recent un grup de italieni care aveau în maşină 600 de păsări ucise.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite