Premierul Sunak mizează pe încoronarea lui Charles al III-lea pentru a uni ţara în pofida crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a vorbit în mesajul de Anul Nou și despre deciziile bugetare luate în ultima parte a anului în fața creșterii prețurilor și a spus că mizează pe încoronarea lui Charles al III-lea pentru unirea britanicilor în 2023.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

"2022 a fost un an dificil", a spus şeful guvernului în mesajul său difuzat de Downing Street, subliniind efectele pandemiei şi invaziei "barbare" a Ucrainei, potrivit Agerpres.

"Mulţi dintre voi aţi simţit efectele direct. De aceea, guvernul meu a luat decizii dificile, dar corecte, pentru a ţine sub control împrumuturile şi datoria", a spus premierul britanic, estimând că astfel a reuşit să îi ajute pe cei mai vulnerabili în faţa preţurilor energiei care aproape s-au dublat deja.

Rishi Sunak a ajuns la putere după un scurt mandat al lui Liz Truss, care a avut planuri de reducere masivă a impozitelor ce au speriat piețele. El a anulat toate aceste măsuri, ducând chiar la o creșterea taxelor. În plus, a refuzat majorări salariale cerute de angajații din serviciul public ale căror greve recente în fața inflației alimentează mișcări sociale cum nu s-au mai văzut în ultimii ani. 

 "Nu voi pretinde că toate problemele noastre vor dispărea în noul an. Dar 2023 ne va oferi ocazia de a arăta pe scena mondială ce are mai bun Marea Britanie", a spus el, citând sprijinul pentru Ucraina şi încoronarea lui regelui Charles al III-lea, programată pentru 6 mai după urcarea pe tron, la 8 septembrie, în urma decesului reginei Elisabeta a II-a.

"În acest an istoric al încoronării Majestăţii Sale regele, ne vom uni cu mândria a tot ce are mai măreţ această ţară", a subliniat premierul britanic.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite