Portretul regelui Charles al III-lea va apărea pe bancnote din Regatul Unit începând din luna iunie

0
Publicat:

Bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie în Regatul Unit începând din data de 5 iunie, a anunţat Banca Angliei miercuri, la mai mult de un an după ce a dezvăluit designul acestora, informează Reuters, citată de Agerpres.

Regele Charles al III-lea și Regina Camila, la încoronare. FOTO Profimedia
Regele Charles al III-lea și Regina Camila, la încoronare. FOTO Profimedia

Portretul regelui Charles al III-lea va apărea pe bancnote din poliester în valoare de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline şi vor circula în paralel alături de cele care conţin portretul regretatei regine Elisabeta a II-a.

Bancnotele cu portretul suveranului britanic vor fi imprimate doar pentru a le înlocui pe cele care sunt uzate şi pentru a face faţă unei eventuale creşteri generale a cererii de bancnote, a precizat Banca Angliei.

Abordarea este în conformitate cu recomandările Casei Regale şi are ca scop minimizarea impactului financiar şi de mediu generat de această schimbare, a mai precizat instituţia londoneză.

Noile bancnote vor intra în circulaţie „în mod gradual"

Astfel, noile bancnote ce conţin portretul monarhul în vârstă de 75 de ani, cunoscut pentru campania sa în favoarea protejării mediului înconjurător, vor intra în circulaţie „în mod gradual", a adăugat Banca Angliei.

Charles al III-lea, care a devenit rege după decesul reginei Elisabeta a II-a în 2022 care a avut o domnie de 70 de ani, va deveni astfel al doilea monarh al cărui portret apare pe bancnote emise de Banca Angliei şi aflate în circulaţie.

La sfârşitul anului 2022, Monetăria Regală a Regatului Unit (Royal Mint) a început să emită primele monede cu profilul său şi să le pună în circulaţie generală.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite