Polițiști înarmați păzesc studiourile televiziunii iraniene din Londra

0
Publicat:

Vehicule înarmate au fost desfășurate în fața studiourilor televiziunii Iran International din Londra, după ce doi dintre jurnaliștii săi au fost amenințați de Teheran, a anunțat postul TV, potrivit The Guardian.

Jurnaliști iranieni din Londra, păziți de poliție după ce au fost amenințați / Foto Twitter
Jurnaliști iranieni din Londra, păziți de poliție după ce au fost amenințați / Foto Twitter

Poliția a confirmat că ofițerii săi „lucrează ca răspuns la potențiale amenințări proiectate din Iran împotriva mai multor persoane cu sediul în Marea Britanie".

„Deși nu vom intra în detalii cu privire la acțiunile poliției, ele includ, printre altele, prezența unor ofițeri înarmați în apropierea birourilor din vestul Londrei ale unei companii media de limbă persană cu sediul în Marea Britanie", a declarat Poliția pentru AFP într-un comunicat.

Postul de televiziune, care a prezentat protestele recente din Iran, a fost interzis ca organizație „teroristă" de către regim, dar poate fi în continuare accesat pe internet.

„Amenințările la adresa noastră s-au intensificat pe măsură ce protestele din Iran continuă, pentru că le acoperim 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a declarat purtătorul de cuvânt al postului de televiziune.

„Au lucrat acolo timp de cinci ani, sunt obișnuiți cu asta, familiile lor sunt amenințate în Iran", a spus el.

„Recent, în Teheran au apărut afișe cu fețele unora dintre prezentatorii noștri, ei fiind căutați. Dar jurnaliștii tot vor să meargă mai departe."

MI5 a declarat miercuri că Iranul vrea să răpească sau să ucidă persoane cu sediul în Marea Britanie pe care le consideră „dușmani ai regimului".

Directorul general Ken McCallum a avertizat, într-un discurs ținut la sediul agenției din Thames House, că Iranul „proiectează o amenințare directă la adresa Marii Britanii, prin intermediul serviciilor sale de informații agresive".

El a spus că acest lucru ar putea include „ambiții de a răpi sau chiar de a ucide persoane britanice sau cu sediul în Regatul Unit, percepute ca inamici ai regimului".

Săptămâna trecută, ministrul de Externe, James Cleverly, l-a convocat pe diplomatul de rang înalt al Iranului la Londra, acuzând Teheranul că amenință viața jurnaliștilor din Marea Britanie.

Luând cuvântul sâmbătă la o conferință internațională de securitate din Bahrain, Cleverly a acuzat regimul de la Teheran că răspândește „vărsare de sânge și distrugere" în întreaga lume.

El a avertizat că armele furnizate de Iran amenință securitatea în Orientul Mijlociu și nu numai, indicând dronele de atac de fabricație iraniană folosite de Rusia pentru a viza infrastructura civilă din Ucraina ca exemplu al influenței sale.

„Armele furnizate de Iran amenință întreaga regiune", a declarat parlamentarul din Braintree la Dialogul de la Manama.

„Astăzi, programul nuclear iranian este mai avansat ca niciodată, iar regimul a recurs la vânzarea către Rusia a dronelor armate care ucid civili în Ucraina.”, a mai spus el.

la începutul lunii noiembrie, doi jurnaliști britanico-iranieni de la postul TV Iran International, cu sediul în Marea Britanie, au fost avertizați cu privire la un posibil atentat la viața lor, a confirmat o sursă din cadrul forțelor de ordine britanice.

  Luna trecută Iranul a anunțat sancțiuni împotriva Iran International și BBC News Persian, acuzându-le de „incitare la revolte" și de „susținere a terorismului" pentru că au relatat despre protestele antiguvernamentale care au cuprins țara în ultimele două luni.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite