Politicile Guvernului Angela Merkel şi Austriei privind imigraţia, criticate de premierul Bavariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţi în Berlin
Imigranţi în Berlin

Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, a criticat din nou, marţi, politicile cancelarului Germaniei, Angela Merkel, şi ale Guvernului Austriei în materie de imigraţie.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), este unul dintre cei mai acerbi critici ai cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie.

Într-un interviu acordat ziarului Passauer Neue Presse, Seehofer a acuzat Austria că permite trecerea imigranţilor pe la frontiera cu landul german Bavaria.

"Acest comportament al Austriei afectează relaţiile dintre vecini. Nu poti să te comporţi aşa cum alţii", a subliniat Seehofer, insistând că Angela Merkel are sarcina de a discuta cu Guvernul Austriei pentru oprirea fluxului de imigranţi.

Peste 11.000 de imigranţi extracomunitari au fost capturaţi într-o singură zi, luni, la frontiera dintre Austria şi Germania.

"Angela Merkel trebuie să răspundă până luni solicitării de limitare a numărului de imigranţi. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom analiza alte opţiuni pe care le avem la dispoziţie", a subliniat premierul Bavariei.

Horst Seehofer s-a distanţat de la început de poziţia în materie de imigraţie a aliatei sale, cancelarul Angela Merkel, considerând o "eroare" primirea unui volum mare de refugiaţi. Şeful Executivului din Bavaria a avertizat chiar că ar putea da în judecată Guvernul federal.

Potrivit estimărilor, în Germania ar urma să ajungă în 2015 între 800.000 şi un milion de extracomunitari.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite