„Peste 500 de morţi” din cauza căldurii în Spania, anunţă premierul Pedro Sanchez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / EPA-EFE
FOTO Arhivă / EPA-EFE

Canicula care devastează Spania de zece zile a cauzat moartea a „peste 500 de oameni”, anunţă miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez, în cursul unei vizite în Aragon, o regiune situată în nordul ţării, afectată de un incendiu, relatează AFP.

„În timpul acestui val de căldură, peste 500 de oameni au murit din cauza temepraturilor mari, arată datele”, declară el, citând o evaluare a ”supramortalităţii” publicată de către un institut de sănătate publică.

Institutul de Sănătate Carlos al III-lea merge mai departe şi estimează că 679 de morţi au fost cauzate în mod direct de acest episod de caniculă, potrivit unui ultim bilanţ difuzat de televiziunea publică spaniolă.

Spania tocmai s-a confruntat, în perioada 9-18 iulie, cu cel maiintens val de căldură înregistrat vreodatăîn ţară, potrivit unor date preliminare publicate miercuri de către Agenţia Meteorologică spaniolă (Aemet).

Temperaturi extrem de mari - care au depăşit 45°C - au alimentat incendii imense, începând de săptămâna trecută, în întreaga ţară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite