Peste 26.000 de persoane au fost evacute din calea incendiului din Tenerife

0
Publicat:

Peste 26.000 de persoane au fost evacuate în condiţiile în care amplul incendiu izbucnit marţi seara pe insula turistică spaniolă Tenerife continuă să se extindă, au anunţat sâmbătă serviciile pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Incendiu în Tenerife  FOTO EPA EFE
Incendiu în Tenerife FOTO EPA EFE

Estimări provizorii sugerează că peste 26.000 de persoane au fost evacuate”, au scris serviciile pentru intervenţii în situaţii de urgenţă pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Incendiul, care s-a declanşat într-o parte montană din nord-estul insulei, s-a extins în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă din cauza condiţiilor meteo extrem de dificile, cu rafale de vânt puternice şi temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit. Acesta este „cel mai complex” incendiu din ultimele decenii pentru arhipelagul Canare, potrivit autorităţilor citate de Agerpres.

Vineri, autorităţile au informat că au fost 4.500 de persoane evacuate de la declanşarea incendiului, însă sâmbătă dimineaţa alte cinci municipalităţi au fost evacuate din zonă.

Şeful serviciilor forestiere, Pedro Martinez, a declarat sâmbătă la prânz pentru jurnalişti că perimetrul incendiului s-a extins mult în timpul nopţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite