Patru persoane au fost arestate în Italia, Ungaria şi Slovenia pentru trafic cu migranţi ilegali

0
0

Autorităţile din Italia, Ungaria şi Slovenia au arestat sâmbătă patru persoane, într-o operaţiune coordonată care vizează un grup suspectat de trafic cu migranţi ilegali din Balcani în Italia, a anunţat Poliţia italiană citată de Reuters.

Doi dintre suspecţi au fost arestaţi în nordul Italiei, unul la Budapesta şi unul în oraşul sloven Maribor, potrivit autorităţilor.

Toţi patru au fost inculpaţi pentru formare de grup infracţional şi facilitare şi mijlocire a imigraţiei ilegale.

Suspecţii fac parte dintr-o grupare infracţională ai cărei membri sunt de origine pakistaneză. Capii grupării sunt la Milano, potrivit poliţiei italiene.

Gruparea transporta pakistanezi, bengalezi şi afgani din Ungaria în Italia şi în ţările din nordul Europei. Traficanţii îi urcau pe migranţi în dubiţe şi le furnizau documente false.

Potrivit forţelor de ordine, afacerea genera venituri de aproape 500.000 de euro pe an.

Peste un milion de migranţi, dintre care mulţi fugeau de conflictele din Siria, Irak şi Afganistan, au intrat în Europa, via Grecia, anul trecut. Majoritatea au ales ruta balcanică spre vestul Europei.

Numărul de migranţi a scăzut semnificativ în ultimele luni, în urma închiderii rutei balcanice şi a acordului semnat de UE şi Turcia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite