Partidul Laburist îndeamnă Guvernul May să revină asupra „liniilor roşii” în negocierile cu privire la Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile între Guvernul britanic şi opoziţia laburistă în vederea ajungerii la o înţelegere cu privire la Brexit sunt productive, însă premierul Theresa May este necesar să revină asupra „liniilor roşii”, a apreciat duminică un purtător de cuvânt al Partidului Laburist, relatează Reuters.

Camera Comunelor nu a reuşit să degaje o majoritate, în pofida faptului că May a încercat în trei rânduri, în zadar, să obţină ratificarea acordului retragerii din Uniunea Europeană (UE), încheiat în noiembrie între negociatori britanici şi europeni.

După ce a cerut două amânări ale datei Brexitului, şefa Guvernului îşi pune speranţa în negocierile cu opoziia, în vederea degajării unei majorităţi în acest sens la Westminster.

Discuţii suplimentare urmează să aibă loc săptămâna viitoare. Un punct de divergenţe este problema unei uniuni vamale, pe care o susţin laburiştii, dar pe care Guvernul May o refuză, întrucât împiedică o politică britanică independentă în domeniul comerţului.

„Discuţiile sunt, pentru moment, productive, am examinat numeroase detalii, însă nu am văzut încă Guvernul trecând peste liniile sale roşii”, a declarat la Sky News laburista Rebecca Long-Bailey.

„Noi dorim să asistăm la progrese puternice şi rapide cu privire la aceste linii roşii, cât mai rapid posibil”, a adăugat ea.

Guvernul May doreşte ca Regatul Unit să iasă din UE înainte de 23 mai, data alegerilor eropene în ţară.

La rândul său, negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a declarat că rezultatul negocierilor între laburişti şi Givernul conservator urmează să fie cunoscut săptămâna viitoare.

„Această săptămână este o săptămână foarte importantă, ne aflăm la începutul săptămânii în care vom avea rezultatul discuţilor între Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn ( pe care eu l-am primit în patru rânduri la Bruxelles) şi Guvernul doamnei May”, a declarat la emisiunea Grand Jury RTL-LCI-Le Figaro Barnier.

„Oare, aceste negocieri vor conduce la ceva?”, s-a întrebat el.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite