Parlamentul suedez a cerut Cabinetului să declare posibilitatea de a solicita aderarea la NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Parlamentul a cerut, de asemenea, guvernului să clarifice în cadrul reuniunilor internaţionale că Suedia nu intenţionează să semneze Convenţia ONU privind interzicerea armelor nucleare.

Parlamentul suedez a votat miercuri ca guvernul să declare că este încă posibil ca Suedia să depună cerere pentru aderare la NATO. Acest lucru a fost relatat într-un comunicat de presă al legislativului.

"Guvernul ar trebui să facă o declaraţie clară despre opţiunea NATO. Aceasta înseamnă că Suedia îşi păstrează oportunitatea de a solicita aderarea la NATO", se arată în comunicat.

Parlamentul a cerut, de asemenea, guvernului să precizeze în cadrul reuniunilor internaţionale că Suedia nu intenţionează să semneze Convenţia ONU privind interzicerea armelor nucleare. El a mai spus că guvernul ar trebui să lanseze o anchetă cu privire la acţiunile ţării în Afganistan.

Miercuri, a devenit cunoscut faptul că, în comisia de apărare, care include reprezentanţi ai tuturor partidelor, s-a ajuns la un acord privind alocarea a 2 miliarde de coroane suplimentare (peste 200 de milioane de dolari) şi 800 de milioane de coroane (peste 80 de milioane de dolari) pentru apărarea civilă. la forţele armate ale ţării în acest an.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite