Parlamentul muntenegrean a dat un vot de neîncredere guvernului Krivokapic. Votarea a avut loc la iniţiativa viceprim-ministrului Dritan Abazovich

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Adunarea (parlamentul cu 81 de locuri) din Muntenegru, în reuniune de urgenţă, a adoptat un vot de neîncredere în guvernul lui Zdravko Krivokapic. Votarea a avut loc la iniţiativa viceprim-ministrului Dritan Abazovich, conform unui comunicat de presă al parlamentului.

"Au votat 54 de deputaţi, 43 de deputaţi au votat pentru votul de neîncredere, 11 deputaţi au votat împotrivă. Anunţ că parlamentul a votat pentru adoptarea moţiunii de cenzură împotriva celui de-al 42-lea cabinet al guvernului muntenegrean", a spus preşedintele parlamentului, Alexa Becich. Vorbitorul a propus renunţarea la votul secret, deputaţii votând nominal.

Prim-ministrul Krivokapic nu a fost prezent la vot, părăsind parlamentul în cursul dimineţii.

La 19 ianuarie 2022, deputaţii mişcării civile URA, condusă de Dritan Abazovich, precum şi o serie de partide de opoziţie din Muntenegru, au prezentat parlamentului ţării o moţiune de cenzură la adresa guvernului, declarându-şi intenţia de a forma un guvern minoritar.

Ca răspuns, premierul Zdravko Krivokapic a înaintat Parlamentului o propunere de demitere a iniţiatorului votului de cenzură în Cabinet - viceprim-ministrul Dritan Abazovici, precum şi de o reducere a mandatului Parlamentului şi de iniţiere de alegeri anticipate.


Pe 3 februarie, Adunarea Muntenegrului la o şedinţă de urgenţă la iniţiativa primului ministru Zdravko Krivokapic cu privire la problema demisiei viceprim-ministrului Abazovici nu a adoptat ordinea de zi. Astfel, viceprim-ministrul şi-a păstrat postul. Pe 4 februarie, Adunarea a refuzat să susţină propunerea primului ministru Krivokapic de a-şi reduce mandatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite