Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia TikTok pe telefoanele angajaţilor

0
Publicat:

Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chineză de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate, a declarat marţi un oficial european, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Aplicația TikTok. FOTO Shutterstock
Aplicația TikTok. FOTO Shutterstock

Legislativul comunitar este cea mai recentă instituţie europeană care ia această măsură.

Interdicţia vizează inclusiv dispozitivele private conectate la e-mailul Parlamentului şi alte reţele de acces instalate pe ele, a spus oficialul, adăugând că decizia urmează să fie anunţată în curând.

Comisia Europeană şi Consiliul UE au interzis de săptămâna trecută TikTok pe telefoanele angajaţilor, subliniind preocupările tot mari cu privire la compania deţinută de firma chineză ByteDance.

Platforma deţinută de compania chineză ByteDance a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume.

China a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii.

SUA consideră aplicația o ameninţare la adresa securităţii naţionale

În Statele Unite, aplicaţia a fost interzisă de la sfârşitul lui decembrie pe telefoanele funcţionarilor din administraţie, fiind considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Recent, şi angajaţii agenţiilor federale au fost somaţi să procedeze la fel.

Luni, Canada a adoptat o decizie similară.  India a interzis și ea aplicaţia.

Parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza „riscului de spionaj", notează AFP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite