Parlamentarii francezi au aprobat continuarea intervenţiei armate în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Naţională şi Senatul din Franţa au votat marţi aproape în unanimitate continuarea loviturilor aeriene franceze în Irak împotriva unor obiective şi forţelor grupării Statul Islamic (SI), potrivit AFP şi „Le Monde.

488 de deputaţi au votat pentru continuarea loviturilor, unul împotrivă şi 13 s-au abţinut, în principal din partea Frontului de Stânga. 

La rândul său, Senatul a votat în unanimitate prelungirea intervenţiei forţelor în Irak, 327 dintre aceştia fiind pentru dintr-un total de 346. Cei din grupul comunist s-au abţinut.

Premierul Manuel Valls a fost cel care a invitat Adunarea Naţională pentru acest demers. Motivu inocat de Valls: „Misiunea noastră nu a fost îndeplinită”, a declarat liderul de la Palatul Matignon care a punctat că Franţa e în prezent într-un război împotriva terorismului, informează „Le Monde”.

Decizia a fost luată la aproape o săptămână de la atacul de miercurea trecută de la sediul ziarului Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. 

Unul dintre cei doi atacatori de la redacţia Charlie Hebdo a afirmat că loviturile aeriene franceze împotriva grupării SI din Irak reprezintă unul dintre motivele atacului terorist. potrivit AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite