Paris: o infirmieră este suspectă de infestare cu Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O infirmieră franceză a fost internată astăzi şi plasată în carantină la spitalul Begin, după ce a prezentat simptome specifice febrei hemoragice Ebola, scrie „Le Parisien”.

Femeia are febră puternică şi a fost internată în secţia de boli infecţioase a spitalului Begin din capitala Franţei. Ea a fost adusă la spital cu escortă de securitate înaltă, îmbrăcată deja într-un costum special de protecţie, transmit jurnaliştii francezi. 

Femeia a intrat în contact repetat cu o infirmieră franceză care s-a infectat în Liberia, lucrând în cadrul organizaţiei Medici Fără Frontiere. Ea a fost repatriată în Franţa pe 19 septembrie şi a fost tratată la spitalul Begin, dar a fost vindecată şi externată. Însă una dintre infirmierele care au tratat-o ar fi contractat virusul. 

În ambulanţa care a transportat-o pe aceasta din urmă, încă neidentificată, la spitalul militar Begin s-au aflat două cadre medicale, echipate complet cu costume de protecţie. Convoiul a fost format din ambulanţă, maşini de pompieri şi două vehicule de poliţie. Cazul infirmierei din Medici Fără Frontiere a fost singurul din Franţa.

Vom reveni cu amănunte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite