Papa Francisc le-a cerut catolicilor să se roage pentru succesul Summit-ului COP26: „Trebuie rezolvată cea mai mare problemă a timpurilor noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopul Romei a cerut „înţelepciune şi putere” din partea participanţilor şi le-a cerut să se gândească la generaţiile viitoare. FOTO: EPA-EFE
Episcopul Romei a cerut „înţelepciune şi putere” din partea participanţilor şi le-a cerut să se gândească la generaţiile viitoare. FOTO: EPA-EFE

Papa Francisc le-a transmis un mesaj credincioşilor şi le-a cerut să se roage pentru reuşita summit-ului climatic COP26 de la Glasgow, menţionând că succesul acestui demers este „vital”, relatează Reuters. De asemenea, Papa şi-a transmis regretul că nu a putut participa la deschiderea conferinţei aşa cum a sperat iniţial.

„Această adunare este menită să rezolve una dintre cele mai mari probleme morale ale timpurile noastre – salvarea creaţiei lui Dumnezeu, dată nouă ca grădină spre a fi cultivată şi drept casă pentru familia noastră umană. Timpul se scurge, iar această oportunitate nu trebuie irosită. Altfel, vom fi judecaţi de Dumnezeu pentru eşecul nostru în a fi îngrijitorii credincioşi ai lumii pe care ne-a încredinţat-o”, a spus suveranul pontif.

Episcopul Romei a cerut „înţelepciune şi putere” din partea participanţilor şi le-a cerut să se gândească la generaţiile viitoare.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, care s-a concentrat de-a lungul pontificatului său şi pe teme legate de protecţia mediului şi schimbări climatice, a spus în mod repetat că-şi doreşte să participe la COP26, însă în 8 octombrie, Vaticanul a anunţat că Papa nu va putea conduce delegaţia, fără a da vreo explicaţie în acest sens.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite