Oraşul Slavutîci, unde locuiesc angajaţii de la centrala nucleară de la Cernobîl, a fost ocupat de soldaţii ruşi. Focuri de avertisment la un protest de amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagul Ucrainei desfăşurat la Slavutîci în faţa ocupanţilor ruşi FOTO Twitter
Steagul Ucrainei desfăşurat la Slavutîci în faţa ocupanţilor ruşi FOTO Twitter

Armata rusă a preluat controlul asupra oraşului Slavutîci, unde locuieşte personalul centralei nucleare avariate de la Cernobîl, l-a arestat pe primar şi a provocat, astfel, manifestaţii pro-ucrainene, anunţă sâmbătă autorităţile regionale ucrainene, relatează AFP.

„Ocupanţii ruşi au invadat Slavutîci şi au ocupat spitalul municipal”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Administraţia Militară a regiunii Kiev, în care se află acest oraş cu 25.000 de locuitori, situat la 160 de kilometri nord de capitala ucraineană, construit după accidentul nucear de la Cernobîl, în 1986.

Locuitori din Slavutîci au ieşit în stradă şi au desfăşurat un uriaş steag albastru-galben.

Ei au mărşăluit către spital, potrivit autorităţilor regionale.

Forţele ruse au tras focuri de avertisment în aer şi au aruncat grenade asurzitoare în mulţime, potrivit Administraţiei Militare a Kievului.

Administraţia regională a postat pe Telegram imagini în care apar zeci de persoane adunate în jurul steagului ucrainean.

„Glorie Ucrainei!” şi „Plecaţi acasă!”, a scandat mulţimea.

„Potrivit ultimelor informaţii, primarul oraşului, Iuri Fomicev, a fost luat prizonier”, anunţă Administraţia Militară a regiunii Kiev.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite