Olanda, ţara în care trenurile vor circula doar cu energie eoliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o suprafaţă de aproape şase ori mai mică decât a României şi o populaţie care se apropie de cea a ţării noastre, dar puterea financiară a populaţiei situează Olanda în primele 30 de state ale lumii, cu un PIB per capita de peste 48.000 de dolari.

Olandezii sunt printre popoarele europene cu cel mai ridicat nivel de trăi, iar după îndelungi analize şi testare a infrastructurii, călătorii din Vestul Europei vor beneficia de un sistem complet care va face posibilă deplasarea trenurilor exclusiv prin intermediul energiei eoliene.

 Autorităţile din Olanda şi-au propus un obiectiv foarte ambiţios, acela de a permite întregului sistem de transport feroviar să funcţioneze exclusiv pe baza energiei eoliene până în anul 2018. 

  

 Obiectivul nu este deloc greu de realizat, asta deoarece deja mai bine de jumătate din întreaga reţea de transport feroviar, circa 2.890 de kilometri, funcţionează prin intermediul energiei solare, restul de jumătate fiind în plin proces de dezvoltare, estimările arătând că în următorii trei ani acest lucru va fi posibil, notează presa internaţională. 

„Transportul este responsabil pentru 20% din emisiile de dioxid de carbon (CO2) la nivelul Olandei şi...citeşte continuarea pe wall-street.ro.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite