Ofensiva „rapidă” a Rusiei în regiunea Kursk nu a obținut încă un succes „serios”, spune Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele ruse au lansat o ofensivă „rapidă” în regiunea Kursk, dar nu au obținut încă succese „serioase” în zonă, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 13 septembrie la conferința privind Strategia Europeană de la Ialta (YES).

Volodmir Zelesnki la al patrulea summit al Platformei Crimeea FOTO EPA-EFE
Volodmir Zelesnki la al patrulea summit al Platformei Crimeea FOTO EPA-EFE

Rusia a lansat recent un contraatac în regiunea de frontieră asediată, care a fost parțial ocupată de forțele ucrainene de la lansarea incursiunii transfrontaliere, la 6 august.

Ministerul rus al Apărării a susținut că soldații ruși au recâștigat controlul asupra a 10 așezări, aceasta fiind situația la 12 septembrie. The Kyiv Independent nu a putut verifica independent aceste afirmații.

„În direcția Kursk, rușii și-au început ofensiva rapidă și vor să folosească aproximativ 60.000-70.000 de oameni acolo. Știm de circa 40.000 de oameni care se află acolo„, a spus Zelenski.

„Au vrut să facă străpungeri rapide...o fac, dar nu am văzut încă niciun succes serios”.

Potrivit lui Zelenski, operațiunea Ucrainei în regiunea Kursk a dus la o scădere a numărului de atacuri rusești în regiunea Donețk. Situația de lângă Pokrovsk, unul dintre obiectivele majore ale ofensivei în curs a Rusiei în regiunea Donețk, s-a stabilizat treptat în ultima săptămână, a adăugat el.

În timp ce ofensiva rusă asupra orașului estic Pokrovsk a încetinit, luptele grele continuă în alte sectoare ale frontului din regiunea Donețk, inclusiv lângă Vuhledar .

Potrivit președintelui ucrainean, înainte de operațiunea de la Kursk, Rusia trăgea 12 obuze la 1 în regiunea Donețk. Acum, proporția este de 1 la 2,5, a susținut el.

Vorbind despre contraatacul Moscovei în regiunea Kursk lansat în ziua precedentă, Zelenski a spus că „totul merge conform planului nostru”.

În 6 septembrie, Ucraina controla peste 1.300 de kilometri pătrați și aproximativ 100 de așezări în regiunea sudică Kursk. Potrivit Kievului, incursiunea a avut menirea să devieze forțele ruse din Donbas și să prevină alte atacuri transfrontaliere ale Rusiei în această regiunea de frontieră.

Totodată, soldații ucraineni au luat peste 600 de prizonieri ruși și au provocat 6.000 de victime în regiunea de la începutul lunii septembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite