Obuzierele autopropulsate AHS Krab, lăudate de armata ucraineană

0
Publicat:

Armata ucraineană aduce elogii obuzierelor autopropulsate AHS Krab într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare. Aceste arme sunt folosite în prima linie a frontului, relatează newsweek.com.

AHS Krab FOTO Wikipedia
AHS Krab FOTO Wikipedia

„Soldații noștri au învățat rapid cum să folosească echipamentele occidentale”, comentează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un videoclip publicat sâmbătă.

Acest videoclip prezintă rolul obuzierelor autopropulsate Krab în prima linie frontului, pe care armata ucraineană le folosește încă din vara anului trecut.

„Sistemul de artilerie autopropulsate Krab arată bine atât în ceea ce privește viteza, cât și raza de tragere”, precizează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Am studiat resursele și capacitățile acestor mașini și le oferim producătorilor propuneri pentru îmbunătățirea lor”, a adăugat sursa citată.

La 9 iunie 2022, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, s-a declarat „fericit” să anunțe că unitățile AHS Krab „sunt pregătite” de „misiuni de luptă pe front”.

Obuzierul autopropulsat cu șenile de 155 mm AHS Krab, compatibil NATO, are un echipaj de cinci persoane (șofer, comandantul vehiculului, artileristul și doi manipulatori de muniție) și o rază de țintire de aproximativ 30 de kilometri. Având o greutate de aproximativ 48 de tone atunci când este complet încărcat cu combustibil și muniție și putând atinge o viteză maximă de 67 de kilometri pe oră, este conceput pentru a „distruge” țintele inamice, potrivit producătorului său, Huta Stalowa Wola.

Polonia a donat 18 Krab-uri pentru a ajuta armata ucraineană în respingerea invaziei ruse și a vândut altele aproximativ 60.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite