O orchestră a cântat imnul naţional al Ucrainei în centrul Kievului, în timp ce trupele ruseşti înaintează spre capitală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O orchestră din Kiev cântă imnul naţional al Ucrainei în centrul oraşului. FOTO: Captură video/ Twitter
O orchestră din Kiev cântă imnul naţional al Ucrainei în centrul oraşului. FOTO: Captură video/ Twitter

În timp ce forţele ruse înaintau spre capitala Ucrainei, o orchestră simfonică s-a adunat miercuri în piaţa Independenţei din Kiev pentru a interpreta imnul naţional, relatează Reuters.

Dirijorul orchestrei a declarat că scopul a fost acela de a promova apelul guvernului ucrainean pentru o zonă de interdicţie aeriană în întreaga ţară şi pentru a pune capăt războiului.

Mulţimea adunată în Piaţa Independenţei (Maidan) din centrul Kievului a aplaudat la finalul intonării imnului naţional, fluturând drapelul Ucrainei, iar o femeie a strigat „Pentru Ucraina!”, potrivit Digi24. 

Orchestra simfonică din Kiev, condusă de Harman Makarenko a interpretat şi un fragment din „Odă bucuriei”, de Ludwig van Beethoven, aflată la originea imnului Uniunii Europene, amintind dorinţa guvernului ucrainean de a se apropia de Europa şi de a se îndepărta de orbita Rusiei.

Marţi, o fanfară din Odesa baricadată a cântat „Dont worry, be happy”, a lui Bobby McFerrin, în aşteptarea atacului Rusiei.

Forţele ruse înaintează spre capitală din mai multe direcţii, deşi lupte grele purtate în regiunile limitrofe le-au încetinit progresul. Mii de civili s-au alăturat unităţilor locale de apărare pentru a sprijini forţele armate ucrainene, iar în unele zone aflate sub controlul rusesc numeroşi civili s-au adunat pe străzi pentru a protesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite