O bunicuţă de 91 de ani, prima persoană din lume care a primit deja a doua doză de vaccin anti-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Margaret Keenan este prima persoană din lume căreia i s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer Covid-19, ca parte a unui program de vaccinare în masă. Ea a primit vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry, la trei săptămâni de la prima doză.

Directorul executiv al spitalului, Andy Hardy, a declarat că spitalul a fost „încântat” să o primească pe Margaret înapoi, transmite BBC.

Sunt necesare două doze de vaccin pentru a obţine imunitatea deplină.

Bunicuţa, originară din Enniskillen, Co Fermanagh, a primit o primă doză de vaccin pe 8 decembrie, cu o săptămână înainte de a 91-a aniversare, şi a descris-o drept „cel mai bun cadou” primit de ziua sa de naştere.

Serviciul de sănătate britanic a anunţat atunci că rapelul va fi făcut 21 de zile mai târziu „pentru a se asigura că are cele mai mari şanse de a fi protejată împotriva virusului”.

Dozele iniţiale de vaccin au fost date spitalelor dar vaccinarea s-a extins de atunci la către medicii de familie şi la casele de îngrijire, ridicând astfel prima tranşă de vaccinare la 600.000, potrivit Departamentului de Sănătate britanic.

Marea Britanie a înregistrat marţi un număr record de noi contaminări cu SARS-CoV-2, cu peste 11.000 mai mult faţă de ziua precedentă, au anunţat autorităţile.  Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 53.135 de cazuri în Regat. Luni, autorităţile au raportat 41.385 de cazuri, număr care a reprezentat vârful contaminărilor de la începutul epidemiei aici.

În total, în Marea Britanie au fost înregistrate 2.382.865 de contaminări.

Cu 414 decese asociate nou înregistrate, bilanţul a ajuns la 71.567, potrivit datelor Guvernului.

Dr. Susan Hopkins, consilier la Public Health England (PHE), a spus că Marea Britanie „continuă să înregistreze niveluri fără precedent de infectări”. Acest lucru, citează BBC, „este foarte îngrijorător mai ales pentru că spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile”.

„În vreme ce numărul cazurilor raportat astăzi include unele din perioada sărbătorilor, aceste cifre reflectă în mare o creştere reală. Este esenţial, acum mai mult ca niciodată, să continuăm să lucrăm împreună pentru a opri răspândirea virului, să reducem rata infecţiei şi să îi protejăm pe cei mai vulnerabili şi NHS (National Heath System, n.r.)”, a mai spus ea.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 81,5 milioane de cazuri şi mai mult de 1,77 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite