Noul ministru german al Apărării, în favoarea unor sancţiuni mai dure asupra Rusiei care să-l aibă în vizor pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christine Lambrecht FOTO EPA-EFE
Christine Lambrecht FOTO EPA-EFE

Aflat într-o vizită în Lituania, noul ministru german al Apărării, Christine Lambrecht, s-a declarat în favoarea unor sancţiuni mai dure contra Rusiei care să-i ia în vizor mai îndeaproape pe Putin şi aliaţii săi. Aceasta a subliniat că în paralel cu soluţiile diplomatice ar fi nevoie de „creşterea descurajării credibile”.

Christine Lambrecht a declarat pentru Bild am Sonntag că cei responsabili pentru o agresiune trebuie să suporte „consecinţe personale”, relatează Agerpres care preia AFP şi Reuters.

„În clipa de faţă trebuie să-l luăm în vizor pe Putin şi pe cei din jurul său. Cei responsabili de agresiune trebuie să simtă consecinţe personale, de exemplu că nu mai pot merge la Paris să facă shopping pe Champs Élysées.

Trebuie să epuizăm toate posibilităţile de sancţiuni diplomatice şi economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliaţii noştri”, a spus ministrul german al apărării.

„Trebuie să rezolvăm actualele tensiuni la nivel diplomatic, dar şi prin creşterea descurajării credibile”, a insistat Christine Lambrecht.

Rusia a solicitat recent SUA şi NATO garanţii de securitate în scris ca acestea să renunţe la infrastructura militară în fostele republici sovietice şi în Europa de Est iar Ucraina să nu fie lăsată să adere la NATO. Asta deşi a masat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi ştie că unele condiţii ale sale sunt considerate inacceptabile de celelalte părţi, potrivit declaratiilor unui înalt responsabil american care a vorbit sub condiţia anonimatului.

Rusia vrea să negocieze cât se poate de repede, în timp ce SUA au transmis că se va putea stabili un format de discuţii numai după consultarea cu partenerii europeni.

Noul ministru german al Apărării, Christine Lambrecht, efectuează duminică prima sa vizită în străinătate în Lituania, o fostă republică sovietică devenită între timp membră UE, unde va inspecta unităţi militare.

Pe lângă inspectarea unor unităţi militare, Christine Lambrecht are programată o întrevedere cu omologul său lituanian Arvydas Anusauskas, o întrevedere menită abordării situaţiei de securitate din regiune şi relaţiilor bilaterale.

Aproximativ 550 de soldaţi germani sunt desfăşuraţi la baza militară Rukla, din Lituania. De altfel, Germania conduce batalionul multinaţional din această ţară baltică.

Unităţi militare similare au fost trimise în 2017 şi în Estonia, Letonia şi Polonia, pentru a descuraja o eventuală agresiune din partea Rusiei după anexarea peninsulei Crimeea şi izbucnirea războiului din estul Ucrainei, în 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite