NATO trimite noi ajutoare Ucrainei. Dmitro Kuleba: „Agenda mea conţine doar trei lucruri: arme, arme, arme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitro Kuleba / FOTO EPA-EFE
Dmitro Kuleba / FOTO EPA-EFE

Miniştrii de Externe din statele NATO se întâlnesc joi dimineaţă pentru a discuta despre noile ajutoare pe care le vor trimite Ucrainei. Printre participanţi se numără şi ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

Ministrul ucrainean a precizat că le va spune aliaţilor săi să ofere Ucrainei toate armele de care are nevoie în război.

„Agenda mea este foarte simplă, conţine doar trei lucruri: arme, arme şi arme.

Credem că cel mai bun mod de a ajuta Ucraina este să i se asigure toate cele necesare pentru a-l opri pe Putin şi pentru a învinge armata rusă în Ucraina, pentru ca războiul să nu se reverse mai departe.” a precizat Kuleba.

De asemenea, el a spus că în ultimele săptămâni, armata ucraineană şi întreaga naţiune a ţării „a demonstrat că ştie să lupte, ştie cum să câştige, dar fără a fi sprijiniţi cu toate armele cerute, aceste victorii vor fi însoţite de sacrificii enorme.” 

Kuleba a subliniat că, Ucraina are nevoie ca armele să ajungă cât mai repede pentru că astfel „mai multe vieţi vor fi salvate, cu atât mai multe sate şi oraşe vor fi cruţate şi nu va mai exista o altă Bucea".

Aceasta va fi a treia întâlnire a miniştrilor de externe din statele NATO în cursul acestui an, precedentele două având caracter extraordinar.

Agenda discuţiilor include implementarea deciziilor Summitului extraordinar al NATO din 24 martie, cu accent pe consolidarea cuprinzătoare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a consecinţelor acesteia asupra securităţii euroatlantice.

Miniştrii de Externe vor discuta pregătirea Summitului de la Madrid, din luna iunie, în special negocierea Noului Concept Strategic al NATO şi consolidarea parteneriatului transatlantic, scrie Digi24.

De asemenea, miniştrii de externe vor discuta şi despre evoluţiile din teren ale Ucrainei, inclusiv despre crimele din rândul civililor.

Va avea loc un schimb de opinii referitor la relaţiile cu partenerii atât din zona europeană, cât şi din regiunea Asia-Pacific, cu participarea miniştrilor de externe din aceste state partenere - Australia, Coreea de Sud, Georgia, Finlanda, Japonia, Suedia, Ucraina, Noua Zeelandă, şi în prezenţa Înaltului Reprezentat pentru politica externă şi de securitate al UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite