NATO: Orice nouă cucerire teritorială a separatiştilor din Ucraina este inacceptabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg FOTO Arhivă
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg FOTO Arhivă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat recent că orice extindere a teritoriului deţinut de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei va fi inacceptabilă, cerând în acest context Rusiei să îşi retragă armamentul greu din ţara vecină, notează AFP, citată de Agerpres.

„Federaţia Rusă a mobilizat în ultimele luni peste o mie de piese de echipament militar în estul Ucrainei. Moscova trebuie să îşi retragă aceste echipamente”, a anunţat Jens Stoltenberg, la Roma, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de premierul italian Matteo Renzi.

Totodată, secretarul general al NATO a avertizat că orice extindere ulterioară a teritoriului deţinut de separatişti va fi inacceptabilă.

„Orice tentativă de a extinde teritoriul deţinut de rebeli va fi interpretată ca o violare a acordurilor semnate la Minsk, iar acest lucru va fi inacceptabil pentru comunitatea internaţională”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Armata ucraineană a început de curând să îşi retragă armamentul greu din estul ţării, potrivit acordului de pace de la Minsk. Cu toate acestea, există informaţii potrivit cărora, separatiştii ar pune la cale un atac împotriva oraşului strategic Mariupol.

Statele Unite, prin vocea purtătoarei de cuvânt a Depratamentului de Stat, au precizat că în ultimele zile se poate remarca o „uşoară ameliorare” a situaţiei din estul Ucrainei, deşi mai există încălcări ale acordului de la Minsk.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite