Muntenegru. O bandă de traficanţi de droguri a pus la cale asasinarea vicepremierului Dritan Abazovici

0
0
Dritan Abazovici FOTO EPA-EFE
Dritan Abazovici FOTO EPA-EFE

O bandă de traficanţi de droguri planifica asasinarea vicepremierului muntenegrean Dritan Abazovici, pentru a răzbuna arestări recente ale mai multora dintre membrii săi, potrivit Guvernului, relatează AFP.

Poliţia muntenegrează l-a arestat săptămâna trecută pe Slobodan Kascelan, presupusul lider al acestei grupări, cunoscute drept „clanul de la Kavac”, o localitate situată la Golful Kotor, pe coasta de la Marea Adriatică, şi alţi cinci membri ai gruprii criminale.

Membri ai acestui gang poartă un război fără milă împotriva unui gang rival, vecin, din Skaljari, după dispariţia, în 2014, într-un port spaniol, a aproximativ 300 de kilograme de cocaină, scrie presa locală.

Aceste reglări de conturi s-au soldat în total cu 40 de morţi, în Muntenegru, Serbia, dar şi în Grecia şi Spania, în Ucraina şi Austria.

În urma acestor arestări, vicepremierul Dritan Abazovici a salutat „cel mai mare succes din ultimul deceniu” în lupta împotriva crimei organizate.

Însă autorităţile au dezvăluit luni detalii ale unui plan de răzbunare, pregătit de către membrii gangului.

Ei intenţionau „să întreprindă acţiuni vizând să pună în pericol viaţa vicepremierului (...), în urma arestării şi procedurilor în justiţie din cauza crimelor comise”, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul muntenegrean de Interne.

Ei sunt acuzaţi de diverse infracţiuni, inclusiv crime.

Alţi opt membri ai gangului sunt căutaţi.

„Avem de-a face cu grupări criminale care au o influenţă regională”, a declarat Abazovici.

„Muntenegrul va înfrunta crima organizată (...). Promitem că crima organizată nu va domni în această ţară”, a avertizat el.

Muntenegru, o fostă republică iugolsvă cu 620.000 de locuitori, este considerat o placă turnantă a traficului cu ţigarete şi droguri.

Grupări infracţionale locale ar întreţine legături directe cu grupări criminale din America de Sud, un lucru care le conferă o poziţie dominantă în trimiterea cocainei în Europa.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri