Misiunea AIEA va sosi pe 26 aprilie la centrala nucleară de la Cernobîl

0
0
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Potrivit organizaţiei, grupul intenţionează să livreze echipamente, să efectueze măsurători radiologice şi să restabilească sistemele de monitorizare a radiaţiilor.

O misiune de experţi în securitate nucleară de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) va sosi marţi la Centrala Nucleară de la Cernobîl (ChNPP), a transmis luni AIEA.

„Directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, călătoreşte astăzi în Ucraina pentru a conduce prima misiune completă a experţilor AIEA care să asiste această ţară în gestionarea centralei de la Cernobîl. Echipa va ajunge marţi la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a livra echipamente, a efectua măsurători radiologice şi a restabili sistemele de monitorizare radiaţiilor. ", au declarat reprezentanţii organizaţiei.

Pe 22 aprilie, serviciul de presă al AIEA a raportat că Grossi va conduce o misiune de experţi ai agenţiei care vor merge la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a preveni ameninţarea unui incident nuclear din cauza conflictului din această ţară.

Grossi a vizitat Ucraina în perioada 29-31 martie pentru a demara noua misiune a agenţiei de a asigura securitatea instalaţiilor nucleare ucrainene. Nicio ameninţare cu răspândirea de radiaţii nu este în prezent înregistrată în Ucraina.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite